Glutenfri vegetarpizza laget med blomkål og brokkolibunn

Denne vegetarpizzaen er laget med blomkål- og brokkolibunn og er helt uten gjær, kjøtt, gluten, laktose og sukker. Det høres kanskje rart ut med rotgrønnsaker i pizzadeigen, men den smaker utrolig godt og metter lenge. Jeg er så glad i pizza, så det er digg med en sunn variant til hverdags! 

 

OPPSKRIFT 


FORBEREDELSER: 30 minutter STEKETID: ca 30 time DU TRENGER: blender eller stavmikser, en kniv, skjærebrett, middels stor kjele, en stor bakebolle, 4 bakepapir, 2 stekebrett, pizzaskjærer og ovn  

 

Ingredienser til 2 runde pizzabunner: 

1/2 blomkål 

1/2 brokkoli 

2 dl grov glutenfri melblanding fra Toro 

2 dl glutenfri havregryn 

3 ss chia frø (høye på omega 3, protein og gir god hold i deigen)- bestill de her og se hva annet du kan bruke de til her 

Eggehviter fra 2 økologiske egg 

 

Saus til 1 pizza: 

Enkel saus med 1/2 boks tomatpure

3 ss sukkerfri tomatketchup 

2 ss basilikum og pizzakrydder 

1 ss paprika krydder 

1 ts salt 

1 ts pepper 

 

Fyll til en pizza:

1 liten pakke fersk mozarelle (denne tåler jeg med laktoseintoleranse, bruk soya eller tofu ved melkeallergi) 

1 stor tomat 

10 svarte stenfrie olivener 

1 stor neve spinat 

 

Dette gjør du: 

Sett ovnen på 200 grader. 

Skjær grønnsakene i små biter og kok helt møre. Hell av vannet og mos grønnsakene med stavmikseren til en jevn purre-lignende røre i kjelen. Bland så alle de andre ingrediensene og røren sammen i en stor bolle. Det blir da en pizza lignende deig klar for å fordeles over 2 pizzapapir med sleiven, ta gjerne litt vann på for å få smørt de godt ut. 

Stekes så i ca. 15 minutter før den tas ut og flippes over til et nytt bakepapir og stekes videre i 5 minutter på den andre siden. Mens deigen forsteker blander du krydder, tomatpure og ketchup sammen til en enkel saus og skjærer opp tomat og mozarella i skiver. 

Ta pizzadeigen ut etter de 20 minuttene og pynt med fyll og stek videre i ca. 15 minutter. Skorpen skal være chrispy som en helt vanlig pizzabunn! 

 

Håper det smaker:-)

8 kommentarer

Anonymous Girl

01.12.2014 kl.21:16

Så kult at en klarer å lage slike ting uten (f.k.s) gluten, laktose og kjøtt.

Så nyttig og for de som trenger det!

pescopollo

01.12.2014 kl.21:56

Anonymous Girl: Ja jeg vet! :) Skal litt trening til med allergiprodukter og mat for å få det helt til, så håper mange får nytte av oppskriftene mine:) Denne er jo bare å bytte ut med vanlige havregryn og speltmel feks. hvis du vil teste den ut og tåler gluten. Ha en fin kveld videre!

Anne Lise Knoph

06.03.2015 kl.10:57

hei. Går det an å fryse ned disse pizzaene?

Hanne

06.03.2015 kl.14:29

Hei. Jeg fikk lyst til å teste oppskriften i kveld. Ser jo så godt ut. Må man gjøre noe med chiafrøene før man har de i røren? Trodde de måtte legges i bløtt før man kunne lage mat med de?

pescopollo

08.03.2015 kl.22:48

Hanne: Hei! Jeg bløtlegger de ikke alltid :) De trekker til seg fuktigeheten i deigen :)

pescopollo

08.03.2015 kl.22:49

Anne Lise Knoph: Ja, det kan du gjerne gjøre :) Men har ikke prøvd, kun fryst ned selve deigen og legger jeg på tilbehør når den er tint. Fortell gjerne hvordan det blir!

Mia

14.10.2015 kl.00:16

Om man bruker frosne grønnsaker, vet du hvor mye sånn ca det blir da?

pescopollo

24.10.2015 kl.10:48

Mia: Tenker du på frosne grønnsaker til bunnen? Det vet jeg ikke dessverre.. :)

Skriv en ny kommentar

pescopollo

pescopollo

26, Drammen

Denne bloggen er til for alle med allergier, ulike intoleranser, alle som er pesco pollo vegeterianere eller bare for deg som liker å lage mat. Oppskriftene er uten gluten, laktose og rødt kjøtt. Med fokus på sunne og ferske oppskrifter! Her samles det også nyttige linker til deg som er helt ny med denne type mat! Utvalget av glutenfrie og laktosefrie varer som er brukt i bloggen min kan variere fra by til by. Spør meg gjerne om hvor du kan få tak i produktene om du ikke finner det der du bor! Spørsmål eller andre henvendelser send epost til artisane@live.no, håper du blir inspirert:-)

Kategorier

Arkiv

hits