hits

Glutenfri vegetarpizza laget med blomkål og brokkolibunn

Denne vegetarpizzaen er laget med blomkål- og brokkolibunn og er helt uten gjær, kjøtt, gluten, laktose og sukker. Det høres kanskje rart ut med rotgrønnsaker i pizzadeigen, men den smaker utrolig godt og metter lenge. Jeg er så glad i pizza, så det er digg med en sunn variant til hverdags! 

 

OPPSKRIFT 


FORBEREDELSER: 30 minutter STEKETID: ca 30 time DU TRENGER: blender eller stavmikser, en kniv, skjærebrett, middels stor kjele, en stor bakebolle, 4 bakepapir, 2 stekebrett, pizzaskjærer og ovn  

 

Ingredienser til 2 runde pizzabunner: 

1/2 blomkål 

1/2 brokkoli 

2 dl grov glutenfri melblanding fra Toro 

2 dl glutenfri havregryn 

3 ss chia frø (høye på omega 3, protein og gir god hold i deigen)- bestill de her og se hva annet du kan bruke de til her 

Eggehviter fra 2 økologiske egg 

 

Saus til 1 pizza: 

Enkel saus med 1/2 boks tomatpure

3 ss sukkerfri tomatketchup 

2 ss basilikum og pizzakrydder 

1 ss paprika krydder 

1 ts salt 

1 ts pepper 

 

Fyll til en pizza:

1 liten pakke fersk mozarelle (denne tåler jeg med laktoseintoleranse, bruk soya eller tofu ved melkeallergi) 

1 stor tomat 

10 svarte stenfrie olivener 

1 stor neve spinat 

 

Dette gjør du: 

Sett ovnen på 200 grader. 

Skjær grønnsakene i små biter og kok helt møre. Hell av vannet og mos grønnsakene med stavmikseren til en jevn purre-lignende røre i kjelen. Bland så alle de andre ingrediensene og røren sammen i en stor bolle. Det blir da en pizza lignende deig klar for å fordeles over 2 pizzapapir med sleiven, ta gjerne litt vann på for å få smørt de godt ut. 

Stekes så i ca. 15 minutter før den tas ut og flippes over til et nytt bakepapir og stekes videre i 5 minutter på den andre siden. Mens deigen forsteker blander du krydder, tomatpure og ketchup sammen til en enkel saus og skjærer opp tomat og mozarella i skiver. 

Ta pizzadeigen ut etter de 20 minuttene og pynt med fyll og stek videre i ca. 15 minutter. Skorpen skal være chrispy som en helt vanlig pizzabunn! 

 

Håper det smaker:-)

8 kommentarer

Anonymous Girl

01.12.2014 kl.21:16

Så kult at en klarer å lage slike ting uten (f.k.s) gluten, laktose og kjøtt.

Så nyttig og for de som trenger det!

pescopollo

01.12.2014 kl.21:56

Anonymous Girl: Ja jeg vet! :) Skal litt trening til med allergiprodukter og mat for å få det helt til, så håper mange får nytte av oppskriftene mine:) Denne er jo bare å bytte ut med vanlige havregryn og speltmel feks. hvis du vil teste den ut og tåler gluten. Ha en fin kveld videre!

Anne Lise Knoph

06.03.2015 kl.10:57

hei. Går det an å fryse ned disse pizzaene?

Hanne

06.03.2015 kl.14:29

Hei. Jeg fikk lyst til å teste oppskriften i kveld. Ser jo så godt ut. Må man gjøre noe med chiafrøene før man har de i røren? Trodde de måtte legges i bløtt før man kunne lage mat med de?

pescopollo

08.03.2015 kl.22:48

Hanne: Hei! Jeg bløtlegger de ikke alltid :) De trekker til seg fuktigeheten i deigen :)

pescopollo

08.03.2015 kl.22:49

Anne Lise Knoph: Ja, det kan du gjerne gjøre :) Men har ikke prøvd, kun fryst ned selve deigen og legger jeg på tilbehør når den er tint. Fortell gjerne hvordan det blir!

Mia

14.10.2015 kl.00:16

Om man bruker frosne grønnsaker, vet du hvor mye sånn ca det blir da?

pescopollo

24.10.2015 kl.10:48

Mia: Tenker du på frosne grønnsaker til bunnen? Det vet jeg ikke dessverre.. :)

Skriv en ny kommentar